tisdag 30 juli 2013

Bärfrossa

Vi har som jag kanske nämnt tidigare ett jättestort hallonris på vår tomt. När jag i tidig vår rensade ut alla döda kvistar trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att buskarna skulle bli som de blev. Nu är det ett jättelandskap med hallonbuskar och de växer så det knakar. Tar minst en timme att gå igenom alla buskar varje dag sedan en vecka tillbaka. Skörden är enorm! Jättekul såklart, vi fryser ner, äter och äter i massor.
Var även i blåbärsskogen i går med pappa, mamma följde med med Ivar i vagnen. Anders och jag for en tur i helgen, dock bara korta svängar, då blåbären ändå växer så nära. I går blev utdelningen 6 liter och tidigare 3 liter. Mycket mer behöver vi inte. Är gott att göra någon paj, smoothie eller bara ha i yoghurten på morgonen. Men man känner sig rätt rik när man har de i frysen.
1 kommentar: