måndag 24 juni 2013

Syren, pion, daggkåpa och lavendel

Tänk att det är så rofyllt att gå runt i trädgården, gräva lite, vattna eller bara vara. Har som bekant gått och blivit en riktig trädgårdsnörd. Jag tänker trädgård dygnet runt, vad jag ska inhandla, vilka växter som ska stå vart, soligt/skuggigt läge osv. Känns nu extra kul att äntligen få lära sig lite om perenner då det är ganska nytt för mig. Då det redan fanns ett jättefint land med diverse perenner har jag bara kompletterat med mina klassiska favoriter som jag tycker är så vackra.

Det har planterats pion, salvia, lavendel samt daggkåpan som är helt fantastisk när det nyregnat. Pion har jag för mig är svårt, men ska göra ett försök. Lavendel doftar så underbart gott att det var ett måste. En syrenbuske med riktigt mörklila färg fanns redan där vilket är en av mina absoluta favoritbuskar. Nästa vår blir det att plantera mer lavendel, vita pioner samt lite annat smått och gått. Under sommaren ska vi även fundera kring någon buske på framsidan, då den nuvarande har gjort sitt.


Jättedaggkåpa

En ensam liten pionknopp som jag hoppas ska slå ut snart 


Steppsalvia

Lavendel

Pioner som jag fick i födelsedagspresent


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar