torsdag 9 maj 2013

Min röda pinnstol

Denna dag blev inte som jag planerat. Regn och iskalla vindar satte stopp för mina projekt i trädgården så jag stannade inne. Ett plus är att jag då fick målat Anders mormors gamla stringhylla som ska få ta plats i Ivars rum. Bild kommer senare.

Jag köpte ju tidigare en pinnstol på loppis, nu är den äntligen klar. Eftersom färgen ändå var så sliten så bestämde jag mig för att måla om stolen. I färgaffären fick jag förslaget om en rödfärg som kallades signalröd. Mannen som sålde burken var så självsäker att det var rätt färg, så jag skulle få pengarna tillbaka om jag inte var nöjd. Färgen är alltså en kraftigt klar rödfärg med hög glans. Passar utmärkt om man vill hålla reda på saker, varför inte måla en spark? Fick måla stolen fyra varv förutom grundmålningen för att uppnå rätt yta och resultat.

Pinnstolen ser ni nedan. Tror den kommer få stå i Ivars rum eftersom jag misstänker att just små barn kommer gilla stolen extra mycket.5 kommentarer:

 1. Det vart ju jättesnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blev mycket nöjd efter allt målande som aldrig tycktes ta slut :)

   Radera
 2. Hej tänkte bara tipsa om att jag just nu kör veckans blogg där du har chansen att bli länkad inför mina 200-600 unika läsare dag:)
  http://www.domkallarmighannes.com/2013/05/veckans-blogg.html
  Om du inte gillar sådana här kommentarer eller redan fått en liknande så ber jag om ursäkt och hoppas du får en underbar dag:)
  kram

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygg färg. Vad duktig du är. /Elin L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, det blev snyggt ändå.

   Radera